Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Vadeli kontratlar dün yüzde 1 değer kaybetmesinin ardından yüzde 0.7 kadar yükseldi. Bloomberg anketine göre ABD'de bugün açıklanacak Şubat ayı perakende satış verisinin beş ayın en yüksek seviyesine çıkması bekleniyor. Çin'de Sanayi Bakanı Mart ve Nisan ayında sanayi üretiminin artacağını belirtti.

Bu yıl dünyanın petrol rezervlerinin yarısına sahip olan İran'la yaşanan gerilimin Orta Doğu'da çatışma ihtimalini doğurmasıyla petrol fiyatları yüksekte seyrediyor.

Sydney'deki CMC Markets'te şef piyasa analisti olan Ric Spooner, "ABD'de büyümenin devam etmesiyle piyasalar rahat nefes alacak. Perakende satış verisi de yakından izlenecek" dedi. Analist, jeopolitik risklerin fiyatların yüksek seyretmesinde ana etken olduğunun da altını çizdi.

Nisan teslim petrol Nymex'te 74 sent artarak 107.08 dolar oldu. Kontrat dün 106.34 dolara inmişti. Bu yıl fiyatlar yüzde 8.1 yüksek seyrediyor.

Nisan teslim Brent tipi petrol ise 126.09 dolara yükseldi. Avrupa'nın gösterge kontratı New York petrolüne oranla 18.98 dolar prim yaptı. Bu fark dün 19 dolar olmuştu.