Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Olli Rehn'in, İrlanda'nın borçlarını ödemekle yükümlü olduğuna dair hatırlatması, İrlandalı bağımsız milletvekili Shane Ross'un sert eleştirilerine neden oldu.

Shane Ross, Meclis'te yaptığı konuşmada, ''patronluk taslamakla'' suçladığı Rehn'in, ''yükümlülükler konusunda İrlanda'ya ve AB'nin geri kalanına ders vermeye giriştiğini'' söyledi.

Ross, ''Avrupa'nın en uysal lideri'' diyerek eleştirdiği İrlanda Başbakanı Enda Kenny'nin bu duruma tepki göstermesini istedi.

Rehn'in, İrlanda ile ilgili yorumunda Latince ''pacta sunt servanda'' (ahde vefa) sözüne atıfta bulunmasını da eleştiren Ross, ''Rehn'in Latince yerine Yunanca bilgisini tazelemesi gerektiğini, bu ilkenin ilk istisnasının Yunanistan olduğunu'' belirtti.

Olli Rehn dün Brüksel'de bir gazetecinin, ''İrlanda'nın 31 Mart'taki 3,1 milyar avroluk banka borcu ödemesi konusunda herhangi bir kolaylık sağlanıp sağlamayacağına'' ilişkin sorusu üzerine, üye ülkelerin her birinin taahhütlerini yerine getirmesi gerektiğini ve bunun İrlanda için de geçerli olduğunu ifade etmişti.