Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Orgeneral David Petraeus ile dün yaptığı görüşmede başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgedeki gelişmelerin ele alındığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Karadağ Başbakanı Igor Luksiç ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, ''Dün CIA Başkanı ile bir görüşmeniz oldu. Bu görüşmede özellikle hangi başlıklar öne çıktı?'' sorusuna, ''CIA Başkanı, aslında Milli İstihbarat Teşkilatımızın (MİT) misafiri olarak buradaydı ve bizimle de görüşme taleplerini ben de olumlu buldum ve kendileriyle üçlü bir görüşmeyi istihbarat teşkilatı müsteşarım ve kendisi olmak üzere yaptık. Bu noktada gerek bölgedeki gelişmeleri değerlendirme fırsatımız oldu, gerekse şu anda son gelişmeler, malum Suriye, Irak, Irak'ı da iyi bilmesi hasebiyle değerlendirme fırsatımız oldu. Bunları değerlendirdik'' yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan, ''CIA Başkanı ile görüşmede özellikle bazı gazetelerde birkaç gündür iddialar var. ABD'li bir kuruluşa ait bazı belgeler, yazışmalar yayımlanıyor. Bu konu da gündeme geldi mi CIA Başkanı ile görüşmenizde? Sizin bu belgelerle ilgili görüşleriniz nelerdir? Bu konuda bir rahatsızlık iletildi mi?'' sorusu üzerine, ''Gazetelerde çıkan dedikodulara zaten ben pek iltifat etmediğim için onları sorma gereğini de duymuyorum. Varsın o gazeteler onlarla oyalanadursun. Onların sermayesi o zaten. Başka bir sermayesi yok'' dedi.