Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Microsoft Türkiye, Türk ekonomisinin lokomotifi KOBİ'leri bilişim teknolojilerinin iş sonuçlarına katkısı ve rekabet avantajı elde etme konusunda bilgilendirmek üzere Anadolu'da tura çıktı.

Microsoft Türkiye, Anadolu'da belirlediği 10 ildeki KOBİ'leri bulundukları şehirde ziyaret ederek, onlara bilgi teknolojileri alanında günümüzde yaşanan yeni gelişmeler ve bu teknolojilerin şirketlerine sağlayacağı katma değere ilişkin bilgiler veriyor.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Türkiye'nin büyümesinin sürdürülebilirliği konusunda devamlı kafa yorduklarını kaydetti.

Özmen, Türkiye'nin şu anda çok güzel bir büyümeden geçtiğini dile getirerek, bu büyümeyi sürdürebilmesi için büyümenin, Brezilya, Rusya, Çin gibi ülkelerle aynı kademede gitmesi gerektiğini vurguladı.

Bugün bu ülkelere bakıldığı zaman Türkiye'nin KOBİ tarafında zayıf kaldığına işaret eden Özmen, Türkiye'de KOBİ'lerin yüzde 77 istihdam sağladığını, ekonomiye katkılarının yüzde yüzde 23 olduğunu ancak İngiltere'de KOBİ'lerin yine aynı istihdamı sağlayıp, ekonomiye katkılarının yüzde 63 olduğunu anlattı.

Özmen, Türk ekonomisinin lokomotifi KOBİ'leri bilişim teknolojilerinin iş sonuçlarına katkısı ve rekabet avantajı elde etme konusunda bilgilendirmek üzere Anadolu'da tura çıktıklarını bildirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'nin dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girebilmesi için KOBİ'lerin bilişime odaklanması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle büyümekte olan şirketlere bilişimin gücünden yararlanarak uluslararası rekabette yeni ve önde olabilecekleri teknolojileri tanıtmak için 'Gelecekle Buluşma' seminerleri düzenliyoruz. Microsoft Türkiye olarak Anadolu'da belirlediğimiz 10 ildeki KOBİ'leri bulundukları şehirde ziyaret ediyor, onlara bilgi teknolojileri alanında günümüzde yaşanan yeni gelişmeler ve bu teknolojilerin şirketlerine sağlayacağı katma değere ilişkin bilgiler veriyoruz.

Bursa, Ankara, İzmir, Konya, Antalya, Antep, Eskişehir, Samsun, Kayseri ve Adana olarak belirlediğimiz bu 10 şehri özellikle elektrik tüketimlerine, aslında üretim güçlerine göre seçtik. Hedefimiz bilişim teknolojileri sayesinde en hızlı gelişimin sağlanacağına inandığımız bu şehirlerdeki KOBİ'ler arasında bilişim ile rekabet güçlerini nasıl artırabilecekleri konusunda bir farkındalık yaratmak.

İş ortaklarımız ile 1 milyon KOBİ'ye ulaşacağız

Tamer Özmen, Microsoft Türkiye olarak hedeflerini işletmelere bilişimi kullanarak nasıl daha çok gelirlerini artıracaklarını anlatmak olduğunu dile getirerek, geçen ay içerisinde hem Konya hem de İzmir'deki KOBİ'lerle buluştuklarını, yakın bir tarihte ise Antalya'daki KOBİ'ler ile bir araya geleceklerini kaydetti.

Halihazırda belirli bir potansiyele sahip olduğuna inandıkları bu illerdeki işletmelere bilişim ile büyük bir ivme kandırabileceklerine inandıklarını aktaran Özmen, ''Bize bu hedefimize ulaşmamızda yanımızda yer alan pek çok iş ortağımız da yardımcı olacak. Bizim ulaşamadığımız noktalarda onlar daha fazla işletmeye ulaşacak. Amacımız iş ortaklarımızın da desteğiyle 1 milyon KOBİ'ye ulaşmak ve bilişimin gücü ile onların yeni ve önde olabilmelerini sağlamak'' dedi.

''Asıl potansiyel Anadolu'da...''

Özmen, büyümekte olan şirketlere bilişim ile iş yapış biçimlerini nasıl değiştirip nasıl daha çok para kazanabileceklerini anlatmak istediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Eğer bunu başarabilir ve somut bir fayda ortaya koyabilirsek, o zaman gerçekten Türkiye'nin büyümesine katkıda bulunmuş oluruz. Türkiye ekonomisindeki büyüme yıllardır büyük kurumlar sayesinde oluyor. Ama asıl potansiyel Anadolu şirketlerinde. Biz de onlara giderek, onları dinleyerek, onlara çözüm ve yol göstermek istiyoruz.

Bu nedenle Microsoft Türkiye içerisinde KOBİ'lere yönelik çalışmalarımızı artırdık ve yeni katılımlarla kadromuzu daha da güçlendirdik. Her gittiğimiz ilde o şehrin Ticaret Odaları ile işbirliği yapıyor üniversiteleri ile çalışmalar yürütüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz seminerlerde büyümekte olan şirket sahipleri ve yöneticilerine teknolojinin, firmalarını yönetmelerinde kendilerine nasıl yardımcı olabileceğinin örneklerle anlatıyoruz. Çeşitli senaryolarla karşı karşıya kalabilecekleri durumları ve ne tür yöntemlerle bunları aşabileceklerini deneyimletmeye çalışıyoruz.''

Geçen yıl 150 milyon dolarlık yatırım...

Tamer Özmen, Microsoft Türkiye olarak, Türkiye'ye geçen yıl 150 milyon dolarlık yazılım yatırımı yaptıklarını ifade ederek, bu yıl da KOBİ'ler için büyük bir yatırımı hayata geçirdiklerini söyledi.

''Asıl hedefimiz farkındalık ve algı yaratmak. KOBİ'ler de bu algı ve farkındalığı yaratabilirsek biliyoruz ki, Türkiye;de pek çok şey değişecek'' diyen Özmen, kendilerinin bu fitili ateşlemek istediklerini ve buna odaklandıklarını kaydetti.

Özmen, ''Bilişim teknolojisi işletmelerin üretimlerinin verimini yükseltmelerine, daha az hammadde ve ürün stoku ile çalışmalarına, gerçek maliyetlerini bilmelerine, hızlı ve doğru karar almalarına, iletişim ve yol başta olmak üzere işletme maliyetlerini azaltmalarına, yeni pazarlara erişmelerine, satış maliyetlerini azaltmalarına ve müşteri ile ilişkilerini güçlendirmeye yardımcı oluyor'' dedi.

Bilişim teknolojisinin, bu yönleri ile, işletmelerin sürdürülebilir ve karlı olmalarına en önemli katkılardan birini sağladığına işaret eden Özmen, bunun nasıl mümkün olduğunu anlatarak, KOBİ'lerin önünü açmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.