Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de imalat sanayinin daralabileceği beklentisiyle petrol fiyatları geriliyor.  Dünyanın ikinci büyük petrol tüketicisi olan ülkede imalat sanayinin Mart ayında beşinci ayda da düşmesi bekleniyor. Vadeli petrol kontratları bu beklentinin etkisiyle yüzde 0.9 kadar değer yitirdi.

Sydney'deki Barrat's Bulletin'in yöneticisi olan Jonathan Barratt Bloomberg International'a verdiği röportajda, "Şu andaki büyük hikaye Çin'deki yavaşlama ve bunun talebe nasıl etki edeceği" dedi.

Mayıs teslim emtia Nymex elektronik işlemlerde 92 sent düşerek 106.35 dolar oldu. Kontrat Singapur saatiyle 1:11'de 106.39 dolardaydı. Dün kontrat 1.20 dolar yükselerek 19 Mart'tan beri en büyük kapanışı gerçekleştirmişti. Bu yıl fiyatlar yüzde 7.8 yüksek seyrediyor.

Aynı ay teslim Brent tipi petrol ise Londra'da bulunan ICE Futures Europe'ta 67 sent veya yüzde 0.5 düşerek 123.53 dolardan işlem gördü.

Avrupa'nın gösterge kontratı New York kontratına oranla 17.15 dolar prim yaptı. Dün bu fark 16.93 dolara olarak 3 haftanın en düşük seviyesine inmişti.