Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, bugün açıklanacak olan verinin ABD'de emlak piyasasının istikrar kazanmakta olduğunu göstermesinin beklenmesi ile birlikte yükselişini üçüncü güne taşıdı. ABD endeks vadeli kontratları fazla değişmezken, Asya hisse senetleri yukarı yönde hareket etti.

Royal Bank of Scotland Group Plc, İngiliz hükümetinin elindeki bu banka hisselerinin üçte birine kadarlık bölümünü Abu Dabi'ye satma konusunda görüşmeler yürütmesi ile birlikte yüzde 4.4 değer kazandı. Avrupa'nın satışlar bakımından en büyük havayolu şirketi Deutsche Lufthansa AG ve Linde AG, JPMorgan Chase & Co.'nun her iki şirketin hisse tavsiyesini yükseltesinin ardından sırasıyla yüzde 2.7 ve yüzde 0.7 değer kazandı.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek, Londra saati ile 08:24'te 268.58 puana ulaştı. Endeks seans içindeki yüzde 0.4'e kadar artış göstermişti. Gösterge endeks bu çeyrekte yüzde 9.9 yükseldi ve 1998'den bu yana en iyi ilk çeyrek performansını göstermeye hazırlanıyor. Haziran vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.1 düşerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.8'lik bir çıkış gerçekleştirdi.

Bugün 16:00'da açıklanacak olan ABD'nin 20 kentindeki konut fiyatlarını gösteren endeksin, Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre, Ocak ayında düşüşünü yavaşlatması bekleniyor. 20 ABD kentindeki konut fiyatlarını gösteren S&P/Case-Shiller Endeksi'nin, Bloomberg News'un anketine katılan 32 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3.8 düşmesi bekleniyor. Bu, son üç aydaki en ufak çaplı düşüşü işaret ediyor. Ekonomistler, öte yandan, bugün TSİ 17:00'de açıklanacak olan Conference Board Tüketici Güveni endeksinin, akaryakıt fiyatlarındaki güçlü artış nedeniyle 70.8'den 70.1'e düşmesini bekliyorlar.

Stoxx 600 Endeksi dün, Almanya'da iş dünyası güven endeksinin beklenmedik bir sıçrama yapması ve Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin gevşek para politikasının sürmesi gerektiğini söylemesinin ardından yükselmişti.