Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Murat Sungur Bursa, 2006 yılından bu yana yürüttüğü Zorlu Enerji Grubu Başkanlığı ve Zorlu Enerji Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden 30 Nisan 2012 tarihinden itibaren ayrılıyor.

Grubun yazılı açıklamasına göre, ayrılığın ardından öğrenciliğe ve öğrenmeye geri dönmeyi planlayan Bursa, aynı zamanda çevre ve sürdürülebilirlik konularında uzmanlaşan ulusal ve uluslararası platformlarda gönüllü olarak yürüttüğü danışmanlık çalışmalarına ağırlık verecek.

Zorlu Enerji Grubu Başkanlığı görevini, Zorlu Enerji Grubu Başkan Yardımcısı ve Zorlu Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Selen Zorlu Melik, vekaleten yürütecek.

Çalışma hayatına 1977 yılında Sınai Eğitim ve Geliştirme Merkezi Genel Müdürlüğü'nde makine mühendisi olarak başlayan Bursa, 1986-1991 yılları arasında kamu sektöründe çeşitli görevler yürüttü, 1991-1994 tarihleri arasında Çevre Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Planlama Birimi Genel Müdürü oldu.

1995-1998 yılları arasında önce Çevre Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına, ardından Çevre Bakanlığı Müsteşarlığına atanan Bursa,2003'te Başbakanlık Proje Uygulama Birimi Direktörü oldu. Bursa, 2006 yılında iş hayatını özel sektörde devam ettirme kararı aldı ve Zorlu Enerji Grubu Başkanlığı görevini üstlendi.