Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, sanayinin desteklenmesine yönelik teşviklerin, reel sektöre bir güven ve hız getireceğini belirterek, ''Özellikle stratejik sektörlerin üretimine yönelik desteklerle beraber, yatırım-üretim-istihdam-ihracat hedeflerini kapsayan teşvik mantığı reel ekonomi ile kurumsal bir eşgüdüm sağlayacaktır'' dedi.

BOYDAK: YENİ SİSTEM ÇOK OLUMLU

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni teşvik sistemini çok olumlu bulduklarını belirterek, ''Ustalık dönemine yakışır bir teşvik sistemi olmuş'' dedi.

Boydak, yeni teşvik sisteminin iyi hazırlanılarak çıkartıldığını, bölgelerin derecelendirilmesinin de öncekilere göre daha özenle yapılmış olmasına sevindiklerini söyledi.

Bu teşvik sistemi sayesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarihi bir sıçrama fırsatı yakalayacağını belirten Boydak, ''Ustalık dönemine yakışır bir teşvik sistemi olmuş. Bu teşvik sistemi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin büyük bir değişime uğrayacağına inanıyorum. Bu bölgelerimiz tarihi bir sıçrama fırsatı elde edecekler. Bölgeler ve iller arasındaki derecelendirme öncekilere göre daha titizlikle yapılmış. Emeği geçenleri kutluyoruz. Yeni teşvik sisteminde ufak tefek bazı noksanlıklar olabilir. Onların da önümüzdeki günlerde izole edileceğine inanıyorum.''

ÖZDEBİR: YATIRIM İNDİRİMİ ÇOK MOTİVE EDİCİ

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, yeni açıklanan teşvik sisteminin genel olarak iyi düşünülmüş ve çalışılmış bir niteliğe sahip olduğunu ifade ederek, ''Paketin en motive edici kısmı yatırım indiriminin geri gelmesi'' dedi.

SABUNCU: ENDÜSTRİMİZ ADINA OLUMLU

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Orhan Sabuncu, yeni teşvik paketine ilişkin, ''Otomotiv endüstrisinin stratejik yatırımlar başlığı altında ele alınması bizim için en önemli fark'' dedi.

''Bunun yanı sıra yatırım indiriminin de şirketlere uygulanacak olması, yer tahsisi, test merkezlerinin desteklenmesi gibi detaylar bizim için önemli teşvikler. Diğer yandan bölgelerin 4'ten 6'ya ve teşvik gruplarının üçten dörde çıkarılmasıyla yatırımların daha çok teşvik edileceğini anlıyoruz.'' Otomotivin stratejik teşvikler grubunda yer almasıyla endüstrimiz adına olumlu buluyorum.''

MERAL: GELİŞMİŞLİK SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNE KATKI SAĞLAYACAK

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, yeni teşvik sisteminde, teşvikleri belirlemede illerin gelir düzeyinin yanı sıra sosyal gelişmişlik düzeyinin ve unsurlarının da değerlendirmeye alınmasının, bölgeler arasındaki gelişmişlik sorununun çözümüne katkı sağlayacak önemli bir adım olacağını belirtti.