Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Madencilik hisselerinin çıkışının Avrupa'nın borç krizine dair endişelere baskın gelmesi ile Avrupa hisse senetleri son işlem saatinde tırmanışa geçti.

Madencilik hisselerinin çıkışı Stoxx Avrupa 600 Endeksi'ndeki kayıpların toplanmasında öncülük etti. İtalya'nın en büyük bankalarından olan UniCredit SpA hisseleri yüzde 1.6 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek, Londra'da 259.07 seviyesinden kapandı. Bu yükselişe karşın, endeks halen bu hafta yüzde 1.6 kaybettirmiş durumda.

Batı Avrupa'nın bugün işlem gören 15 ulusal gösterge endeksinin 9'u günü ekside kapattı. Fransa'nın CAC 40 Endeksi yüzde 0.2 yükselirken İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi ise yüzde 0.4 çıkış gösterdi. DAX Endeksi ise yüzde 0.1 kayıp verdi. Danimarka, Norveç ve İzlanda Borsalarında bugün tatil sebebiyle işlem yapılmazken yarın ise Paskalya sebebi ile tüm Avrupa Borsaları kapalı olacak. 

Melbourne'de IG Markets piyasa stratejistlerinden Stan Shamu, "Euro Bölgesi konuları daha büyük rol oynuyor ve İspanya'dan gelen haberler halen endişe veriyor" dedi.

Avrupa hisse senetleri dün, İspanya'nın bono ihalesinde maksimum hedef miktarının altında satış yapması ve Fed'in ABD için ilave parasal teşviklere gideceği beklentilerinin azalmasının etkisi ile yüzde 2.1 düştü ve 6 Mart'tan bu yana en hızlı kaybını yaşadı.