Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Temmuz teslim kontrat Şanhgay Vadeli İşlemler'de ton başına 60,020 yuan (9,511 dolar) oldu. Metal bu hafat yüzde 0.1 oranında düştü. Londra Metal Borsası'nda ise metal haftayı yüzde 1'lik düşüşle tamamladı. Londra ve New York piyasalarında bugün tatil nedeniyle işlem yapılmayacak.

Şanghay'da alüminyum yüzde 1 yükselerek ton başına 16,225 yuan olurken çinko fiyatları ufak değişimle 15,485 yuan/ton oldu.

Seul'deki Korea Exchange Bank'ta üst düzey trader olan Hwang Il Doo, Avrupa'nın borç krizinin Çin'in parasal gevşemeye gideceği beklentisine ağır bastığını belirtti. Bu hafta Londra Metal Borsası'nda altı sanayi metalinden oluşan endeks yüzde 0.4 değer yitirdi. Altı baz metalden en kötü performansı ise üç ay vadeli bakır kontratı kaydetti. Nikel fiyatları ise bu hafta yüzde 3.3 değerlendi ve en iyi performansı gerçekleştirdi.

Dün ABD'de açıklanan verilere göre 31 Mart'ta sona eren haftada işsizlik maaşı başvuruları 6 bin azalarak 357 bin oldu. Bu, Nisan 2008'den bu yana en düşük rakam olarak kayıtlara geçti. Bloomberg anketine katılan 43 ekonomistin medyan tahminine göre başvuruların 355 bine düşmesi bekleniyordu.

Bugün ise açıklanacak veride, tarım dışı istihdamın Mart ayında 200 bin artması bekleniyor.