Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Merkez Bankası'nın ekonomik büyümeyi desteklemek için para politikasını gevşeteceği ve hükümetin deniz aşırı yatırımı çekme hamlelerinin ardından yabancı yatırımcıların daha çok hisse senedi alabileceğine yönelik spekülasyon üzerine Çin Borsası yükseldi.

China Vanke Co. ve Poly Real Estate Group Co., daha yüksek satış ve kâr açıklamasının ardından imar şirketleri arasındaki yükselişe öncülük etti. Likör üreticisi JiuGuiJiu Co., kazançlarının beş katına çıkacağı tahmininde bulunmasının sonrasında yüzde 4.3 yükseldi. China Construction Bank Corp., Başbakan Wen Jiabao'nun Çin'in birkaç büyük bankasının tekelinin kırılmasının gerektiğini söylemesinin ardından ikinci gününde de değer kaybeden bankaların peşinden gitti.

Likidite ve kurumsal kazançların ikinci çeyrekte kötüleyecek gibi görünmediğini söyleyen UBS AG'nin Çin hisse senedi stratejileri müdürü Chen Li, en büyük şirketlerin düşük değerlemelerinin de hükümetin yabancı yatırım kotasını artırmasından besleneceğini belirtti.

Bugün seans arasında yüzde 0.06 aşağıda ve 2,302.18 puanda seyreden Şanghay Bileşik Endeksi'nde düşüş kaydeden her 5 hisseye karşılık 9 hisse değerlendi. CSI 300 Endeksi yüzde 0.1 kazançla 2,514.28 puana çıktı. ABD'de en çok işlem gören Çinli şirketlerin göstergesi Bloomberg China-US 55 Endeksi dün yüzde 1.2 artış kaydetti.

Şanghay endeksi bu yıl merkez bankasının bankaların munzam karşılıklarını ve borçlanma maliyetlerini düşüreceğine ilişkin beklentilerle yüzde 4.7 yükseldş.

Endeksteki hisseleri tahmini kazançlarının 9.7 katından fiyatlanıyor.