Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Haziran 2009'dan bu yana ABD merkez bankasının para politikasının önemli operasyonlarını uygulamada liderlik etmiş olan New York Fed Piyasa Grup Başkanı Brian Sack, bu yıl görevinden ayrılacak.

New York Fed'in yaptığı açıklamada Sack'in 29 Haziran'a kadar görevinde kalacağı, ardından 14 Eylül'e kadar izinli olacağını söyledi.

Sack, piyasa grup başkanı olarak Fed'in 2 tahvil alım programı gibi sıradışı araçları uygulamasının ardından rekora tırmanan bilanço tablosunu denetledi. Bir teşvik aracı olarak kullanılan tahvil alımlarıyla bankanın varlıkları 15 Şubat'ta 2.94 trilyon dolara çıktı. Fed, politika faizini Aralık 2008'de sıfıra yaklaştırmıştı.

Sack'e ilişkin, "Brian'ın bankaya 3 yıldır verdiği hizmet, finansal kriz ve ülkenin toparlanması konularında kritik önem taşıdı" ifadelerini kullanan New York Fed Başkanı William C. Dudley, Sack'in görevinden ayrılma isteğini üzüntüyle kabul ettiğini söyledi.

Sack, Fed analizi üzerine yoğunlaştığı Macroeconomic Advisers LLC'de ekonomistlik yapmasının ardından Dudley'nin piyasa grubu başkanlığı görevini devralmıştı.