Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Jim Rogers, Türkiye'nin 'ciddi bir açığı olduğunu' belirterek, "Bu çözülürse tekrar Türkiye'de yatırım yapmak isterim" dedi. ''Türkiye'yi şu an sadece izliyorum''diyen Jim Rogers, pek çok ülkede ve Türkiye'de yatırımı olmadığını belirterek, ''Yatırımlarım emtia ve para üzerine. Hisse senedim yok. Ancak Türkiye'ye baktığımızda, şu an ticaret dengenizde sorun var. Ciddi bir açık var, hakikaten ciddi. Bu, sıklıkla soruna neden olur. Ya para birimiyle ilgili, ya da Borsayla ilgili sorun çıkar böyle bir cari açığın sonucunda. Bu çözülürse tekrar Türkiye'de yatırım yapmak isterim. Daha önce yaptım. Şu an sadece izliyorum" ifadesini kullandı.

"Paranızı emtiaya yatırın"

Yatırım ve finans uzmanı Rogers, yatırımcılara paralarını emtiaya yatırımlarını önerdi. Rogers küresel ekonominin gidişatı her ne olursa olsun emtia fiyatlarının devamlı yükseleceğini söyledi. Paranın Asya'da olduğunu belirten Rogers, Batı'nın borçlu olduğuna da dikkat çekti.

Rogers, yatırımcılara geri çekilmelerde altın alımı öneriyor çünkü Rogers’a göre '(Altın) En az 2.400 dolara, hatta daha fazla yükseğe çıkacak. Rogers, “Küresel ekonomi iyi giderse emtia fiyatları artıyor. İşler kötü giderse merkez bankaları para basıyor, yine emtiaların fiyatları artıyor. Emtialar para kazanmanın en güvenli yolu. Altın en yüksek seviyelerinden yüzde 14 aşağıda geri çekilmelerde alım öneriyorum. Bakır ise en yüksek seviyesinden yüzde 40 aşağıda alım için çok iyi fırsat. Ben Türkiye’den Türk altını alıp döneceğim”dedi.

"ABD Tahvillerinde balon oluştu"

"Eurom da var, satmayı düşünmüyorum" diyen Rogers yatırımcıların takip etmesi gereken para birimlerini Hong Kong doları, Çin yuanı ve İsviçre frangı olarak sıraladı. ABD hisselerini almayı düşünmediğini ifade eden Rogers, "ABD tahvillerinde balonlar oluştu. ABD en borçlu ülke. Bu, ABD’ye ve dünyaya ilerde problem olacak. ABD'de hisse senedi pozisyonu da önermiyorum” şeklinde konuştu.