Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'da yayımlanan Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine konuşan İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos, ''Krizin üstesinden geleceğiz, üstelik güçlenerek ve dış yardım almadan'' dedi.

Daha düşük büyüme ve daha fazla işsizlik beklentisiyle bu yılın zorlu geçeceğine dikkati çeken de Guindos, ancak daha iyi bir 2013 yılının temellerini attıklarını vurguladı.

İspanya Ekonomi Bakanı, reform yolunda sonraki adımın, özellikle eğitim ve sağlık gibi kamu hizmetlerinde reform olduğunu belirterek, bunun harcamaların rasyonelleşmesi anlamına geldiğini ifade etti.

Reformların ikinci ayağının ise piyasaların daha iyi işlemesini sağlamak olduğunu kaydeden de Guindos, finansal sektörün en zayıf kuruluşlarının ortadan kaybolacağı bir düzenlemeyle karşı karşıyı olduğunu vurguladı.

De Guindos, sürecin sonunda daha az sayıda ancak daha güçlü bankalarla birlikte daha sağlıklı bir finansal sektörün ortaya çıkacağının altını çizdi.

İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos dün piyasaların, Avrupa'nın ekonomik büyümesine ilişkin tedirginliği nedeniyle İspanya ve Avro Bölgesi'nin diğer ülkelerinin tahvil faizlerinin arttığını söylemişti.

Luis de Guindos, Avrupa ekonomisinin zayıf büyüme rakamlarının resesyonun düşünülenin aksine daha derin olabileceğini gösterdiğini ve bu durumun piyasalarda, Avrupa ülkelerinin bütçe açıklarını kapatmasının daha zor olacağı fikri yarattığını ifade etmişti.