Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD ekonomisinin geçtiğimiz yılın tamamından daha güçlü olduğunu savunan ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, Kongre'nin bütçe limiti tartışmalarında geçtiğimiz yılki hatalarını tekrarlamaması gerektiğini belirtti.

Amerikan televizyonu NBC'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Geithner, bu seferki tartışmaların siyaset ve oyunlar karıştırılmadan yapılmasının ülke için daha iyi olacağını belirterek, Ağustos'ta Obama yönetiminin borç tavanını yükseltme konusundaki isteksizliğini hatırlattı.

ABD'nin bu yılın ilerleyen zamanlarına kadar borç sınırını aşmayacağını belirten ABD Geithner, Amerikalıların genel olarak ekonomi hakkında son 4-5, hatta 6 senedir olduklarından çok daha iyimser olması gerektiğini, ancak sıkıntıların hâlen sürdüğünü söyledi.

Geithner aynı zamanda ABD'deki başkanlık yarışında Rick Santorum'un havlu atmasının ardından Cumhuriyetçi kanatta eleştirilerini daha da ilerleten Mitt Romney'ye karşı, başkan Barack Obama'yı savundu.

ABD Hazine Bakanı, Avrupa'daki borç krizi ve petrol fiyatlarının bazı riskler ve belirsizlik teşkil ettiğine dikkat çekti.