Advertisement
HABERLER ABONE OL

Japonya Merkez Bankası'nın eski bir yetkilisi, merkez bankasının kendi politika yapıcılarıyla çelişen kararlar almasının, yatırımcıların kafasının karıştığını savundu.

"BOJ istemediği politikalar uyguluyor" ifadesiyle dikkat çeken eski BOJ yetkilisi ve şu anda Tokyo'daki Credit Suisse AG'nin yönetici direktörlüğünü yapan Atsushi Mizuno, varlık satışlarını genişletmek ve enflasyon hedefleriyle, bankanın, deflasyonu sonlandırma konusunda çok da işe yarayacağını düşünmediği önlemler aldığını belirtti.

Goldman Sachs Group Inc. ekonomisti Naohiko Baba daha önce Şubat ayındaki hamlelerin, BOJ başkanı Masaaki Shirakawa'nın karakterine uygun olmadığını ifade etmiş, JP Morgan Chase&Co. da bankanın hamlelerini "oyun değiştirici" olarak nitelemişti.

Japonya Merkez Bankası'nın üzerindeki parasal esnekliği artırmasına yönelik siyasi baskılar, yasa koyucuların, hükümetin BOJ yönetimi için önerdiği adayı reddetmesiyle bir kez daha gündeme geldi.

Bu baskıların, BOJ'un Şubat'taki önlemlerinde etkili olmuş olabileceğini belirten Mizuno, BPJ'un duruşu ve Shirakawa'nın yorumları arasında bir tutarlılık olmadığını, piyasanın da kafasının karıştığını söyledi.