Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yahoo! Inc.'in ilk çeyrekteki kazançlarının, Intel Corp. ve International Business Machines Corp.'un kazanç büyümesindeki yavaşlamayı dengelemesiyle ABD endeks vadelileri dalgalandı.

Yahoo yüzde 4.4 değerlenirken, Intel yüzde 3.1 değer kaybetti. Dünyanın en büyük bilgisayar hizmeti sağlayıcısı IBM yüzde 2 geriledi. Warren Buffett'e 1. aşama prostat kanseri tanısı konmasının ardından Berkshire Hathaway Inc. yüzde 1.1 düştü.

Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.1'in altında kayıpla 1,383.3 puana geriledi. Dow Jones Vadeli Kontratları ise 4 puanlık artışla 13,028 puana çıktı.

Kazançların iyi göründüğünü ve piyasasının hayal kırıklığına uğramaması geretiğini belirten Ofi Patrimoine'in fon yöneticilerinden Jacques Porta, Avrupa'daki borç sorunları ve ABD'deki yavaş büyümenin sürdüğünü, bu sebeple ihtiyatlı olunması gerektiğini söyledi.

Amerikan hisseleri dün IMF'nin küresel büyüme tahminini yükseltmesi ve İspanyol tahvillerindeki kazançların, konut başlangıçları ve sanayi üretimindeki düşüşü geride bırakmasıyla değer kazandı.