Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

THY, iptal seferlere ilişkin resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda, olumsuz hava koşulları(güneyli rüzgar) nedeniyle hava yolu ulaşımında aksamalar olduğu ve yarın itibarıyla bazı seferlerini iptal edildiğ belirtildi.

Buna göre, THY, yarın Atatürk Havalimanı'ndan yapılması planlanan Bologna, Nice, Moskova, Tel aviv, Lefkoşa, Sanaa ve Musul dış hat seferleri ile Ankara, Adana, Kayseri, Samsun, Gaziantep, Antalya, İzmir, Trabzon, Van ve Erzurum'a olan bazı iç hat seferleri iptal edildi.

Duyuruda, yolcuların havalimanına gelmeden önce uçuşlarını (444 0 849) numaralı çağrı merkezi'nden veya THY'nin internet sitesi üzerinden kalkış-varış uygulaması ile kontrol etmeleri istendi.

Bu arada, etkili olan lodos nedeniyle THY'nin Bağdat ve Biritish Airways'in Londra'dan gelen uçağı Atatürk Havalimanı'na inişi sırasında ani değişen rüzgar nedeniyle pisti pas geçti. Uçakların daha sonra normal olarak inişlerini gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Ayrıca, Atatürk Havalimanı'ndaki 223 numaralı körükte, Lefkoşa'ya gitmek üzere park halinde bulunan THY'ye ait uçak da rüzgar nedeniyle yaklaşık yarım metre yerinden kaydı. Şiddeti lodos nedeniyle havalimanı çevresindeki bazı reklam panolarının da yerlerinden düştüğü belirtildi.

DHMİ yetkilileri de, şiddetli lodos nedeniyle Atatürk Havalimanı'na uçakların iniş ve kalkışlarda yaşanan gecikmelerin sürdüğünü kaydettiler.

300 ÇATI UÇTU, 100 AĞAÇ DEVRİLDİ

Bu arada İstanbul İtfaiyesi'nin şiddetli lodos nedeniyle kent genelinde 300 çatı uçması ve 100 ağaç devrilmesi ihbarı aldığı belirtildi.

Öte yandan, Beyoğlu Tünel'de bir binanın çatısından kafasına kiremit düşen bir vatandaş yaralandı. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kişinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Başakşehir Şahintepe Mahallesi Yunus Sokak 63 numaralı binanın çatısının uçması sonucu, yolda park halinde bulunan araçlarda maddi hasar meydana geldi.

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çatısından uçan kiremitler de bazı araçların hasar görmesine neden oldu.