Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

S&P yaptığı açıklamada, Nokia'nın uzun vadeli kredi kredi notunu bir kademe düşürerek ''BBB-''den ''BB ''ya indirdiğini belirtti ve performansını iyileştirmediği sürece tekrar düşürebileceği uyarısında bulundu. Nokia'nın uzun vadeli kredi notu görünümünün ''negatif'' olduğunu belirten kuruluş, şirketin kısa vadeli kredi notunu da ''A-3''den ''B''ye çekti.

Kuruluşun not indirimi, Finlandiyalı cep telefonu üreticisi Nokia'nın ilk çeyrekteki büyük zararı ve Güney Koreli Samsung'un dünyanın en büyük telefonu üreticisi unvanını Nokia'dan almasından sonra geldi.

Açıklamada, ''Nokia'nın bu yıl için daha önceki beklentilerimize göre düşük kar ve nakit akışı açıklamasını bekliyoruz. Görünümün negatif olması, Nokia gelirlerini, karını ve özellikle nakit kayıplarını azaltmada başarısız olursa daha fazla not indirimi olasılığını yansıtıyor'' denildi.

Nokia Finans ve Mali İşler Müdürü (CFO) Timo Ihamuotila da yaptığı açıklamada, ''Nokia, işimizin her yönünü kapsayan bir dönüşüm programının ortasında. Şirket büyümeyi iyileştirmek için kapsamlı eylem planı uyguluyor'' dedi.

Ihamuotila, bu faaliyetlerin amacının, piyasaya cazip yeni ürünler getirmekle birlikte şirketin maliyetlerinin azaltılması, nakit akışının iyileştirilmesi ve güçlü finansal konumunu sürdürmek olduğunu kaydetti.

Nokia geçen hafta, özellikle akıllı telefon piyasası olmak üzere satışlarının azalması nedeniyle ilk çeyrekte 929 milyon euro zarar ettiğini açıklamıştı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's de 16 Nisan'da Nokia'nın kredi notunu ''Baa2''den ''Baa3'' e indirmişti.

Fitch de Nokia'nın kredi notunu yatırım yapılamaz olan ''junk (çöp)'' seviyesine çekmişti.