Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, Samsung Heavy Industries Co. ve Bank of Communications Co. gibi önemli şirketlerin beklenenden iyi kar açıklaması ve Güney Kore'de imalat sanayi güveninin iyileşmesinin ardından son iki haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Güney Koreli gemi yapım şirketi Samsung Heavy, karının analistlerin tahminlerinden iyi çıkmasının desteği ile yüzde 5.8'lik bir ralli yaptı. Çin'in en büyük beşinci bankası Bank of Communications, 15.9 milyar yuan (2.5 milyar dolar) net kar açıklamasının ardından, Hong Kong'daki işlemlerde son iki ayın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. Reliance Power Ltd., bir bakanlık panelinin, Susan üretim tesislerindeki fazla kömürün diğer projeler için kullanılabileceğini tekrarlamasının ardından yüzde 5.8 sıçradı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.6 artarak, Hong Kong saati ile 15:10'da 1,025.96 puana çıktı ve bu ayki yüzde 1.5'lik kaybını azalttı. Endeks beş gündür yükseliyor ve 23 Ocak'tan bu yana en uzun süreli yükseliş dönemini gerçekleştiriyor. Güney Kore'de imalat sanayicilerin güveni son dokuz ayın en yüksek seviyesine çıktı. İspanya'da GSYİH yılın ilk çeyreğinde yüzde 0.3 düştü ve geçen yılın dördüncü çeyreğindeki yüzde 0.3'lük düşüşle birlikte, İspanya ekonomisi 2009'dan bu yana ikinci kez resesyona girdi. Ancak ekonomideki bu daralma, merkez bankasının yüzde 0.4'lük düşüş tahmininin daha altında gerçekleşti.

Seul'de Samsung Asset Management Co. fon yöneticilerinden Lim Chang Gue, "Bazı şirketlerin güçlü kar rakamları beklentileri destekliyor" dedi ve "Avrupa'daki gelişmeler, özellikle İspanya'dakiler, muhtemelen Mayıs ayında da izlenmeye devam edilecek" değerlendirmesinde bulundu.