Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Analistler, Wall Street stratejistlerinin, Amerikan hisseleri için bu yılın en iyisinin geride kaldığını söylemesine rağmen, Standard&Poor's 500 Endeksi'nin bu yıl rekora işaret edecek oranda yükseleceğini düşünüyor.

Bloomberg'in anketine katılan 10 bin analiste göre, hisse senetleri fiyatları tahminlerinin, S&P 500 Endeksi'nin 1,569.74 puana kadar yükseleceğine işaret ediyor. Bu rakam Ekim 2007'de kaydedilmiş olan 1,565.15 puan rekorununu da üzerine denk geliyor. Diğer yandan tahminlerini ekonomik değerlendirmeleri baz alarak yapan stratejistler ise, endeksin bu yılki yükselişinin yüzde 12'den ibaret olduğunu söylüyor.

İyimser tahminler, analistlerin S&P 500'deki kazançların 2014'ün sonuna kadar rekor seviyelere tırmanacağı beklentisine dayanıyor. S&P 500 Endeksi'nde kote olmuş şirketlerin yzüde 70'i ilk çeyrekte beklentinin üzerinde kazanç açıkladı. Karamsar stratejistler ise Avrupa'daki borç krizinin kontrol altına alınamayacağını ve ekonomik büyümenin kazançları sürdürmeye yeterli olmayacağını düşünüyor.

Amerika'daki şirketlerin finansal gücünün, insanların inandığından çok daha iyi durumda olduğunu savunan Principal Global Investors'ın para yöneticilerinden Jeffrey Schwarte, "Sonuç itibariyle kazançların daha önemli olacağını düşünüyoruz" dedi.