Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg HT'ye konuşan Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, S&P'nin Türkiye'nin görünümünü durağana çekmesine ilişkin,  ''Derecelendirme kuruluşlarının hareketlerini önceden kestirmek zor ancak Standard and Poor's un kararını şaşırtıcı bulduk. Belli kurallar var, mesela pozitif dedikten sonra belli bir sürede onu yukarı mı, yoksa aşağı mı çekecek karar vermeleri gerek. Bu karar biraz cari açıkla ilgili olarak geriye dönük alınmış bir karar. Derecelendirme kuruluşları biraz geriden geliyor ve bunu daha evvel ki krizlerde de görmüştük. Biz bir yıl içerisinde Türkiye'nin yatırım yapılabilir notu alacağını inanıyoruz. Piyasaların da bu değişiklikten olumsuz etkileneceğini sanmıyorum'' şeklinde konuştu.

Finansbank'ın ilk çeyrek performansını değerlendiren Aras, ''İlk çeyrek tamamlandı ancak henüz rakamları açıklamadık. Ancak genel olarak bankacılık sektörü ilk çeyreğinde oldukça olumlu sonuçlarla kapattı. Fakat daralan marjlar ve artan rekabet bu sene karlılıklar üzerinde etkisini gösterecek. Ekonominin biraz yavaşlaması sorunlu kredilerde artışa neden olabilecek. Burada önemli olan sektörün dünyadaki yavaş giden ekonomi çerçevesinde sağlamlığını koruması'' dedi.

Finansbank'ın İMKB'de işlem görmeye başlayan yeni yatırım fonları ile ilgili Yönetim Kurulu Başkanı Aras, ''A.B.D. Hazine Bonosu Dolar B Tipi Borsa Yatırım Fonu hızlı işlem yapabilme özelliğiyle dolara yatırım yapan hisse senedi yatırımcıları zaman ve kur kaybı olmadan hisse senetlerini anında dolara ya da doları hisse senetlerine çevirebilecek.İstanbul Silver B Tipi Gümüş Borsa Yatırım Fonu ise, yatırımcılara tek işlemle ve işçilikten ya da alım satım arasındaki yüksek fiyat farkından etkilenmeden, çok düşük yönetim ücreti ile gümüş alıp satma imkanı sunacak'' açıklamasını yaptı.

Hande Berktan (hberktan @bloomberght.com)