Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası piyasalar, küresel istihdam verileri ve Çin'de hizmet sektörü verisinin daha zayıf bir ekonomik büyümeyi işaret etmesi ile birlikte satıcılı Seyrediyor. Asya hisse sentleri değer kaybederken, Yeni Zelanda doları son üç ayın en düşük seviyesine indi ve altın aşağı yönde hareket etti. Çin bankaları, Temasek Holdings Pte.'nin bankalardaki hisselerini satmasının ardından değer kaybetti.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi Hong Kong saati ile 11:46'da yüzde 0.4 aşağıda seyrediyordu. Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1.6 ile son iki haftanın en büyük çaplı düşüşünü gerçekleştirdi. Haziran vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı fazla bir değişiklik göstermedi. Kiwi olarak da adlandırılan Yeni Zelanda doları tüm önemli para birimleri karşısında değer kaybederken, Kore para birimi won dolar karşısında yüzde 0.3 geriledi.

Dün ABD'de açıklanan ADP özel sektör istihdam verisi beklenenin altında artış gösterirken, Almanya'da işsiz sayısı beklenmedik bir artış gösterdi ve Yeni Zelanda'nın işsizlik oranı 2010 yılından bu yana en yüksek düzeyine çıktı. Singapur'da devlete ait yatırım şirketi Temasek, Bloomberg News'un elde ettiği dokümanlara göre, Bank of China Ltd. ve  China Construction Bank Corp.'taki hisselerini sattı. İspanya Hazinesi bugün üç yıl ve beş yıl vadeli tahvil satışı için ihaleye çıkacak.

Sydney'de Pengana Capital Ltd. fon yöneticisi Diane Lin, "Bir sonraki büyük sorun, yaşlayan ekonomik büyüme ve bunun mevcut istikrarı nasıl etkileyeceği" dedi ve Avrupa, küresel hisse senedi yatırımcıları için risk olmaya devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.