Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin bugünkü para politikasının ardından bölgedeki borç krizine karşı daha fazla teşvik sinyali vereceğine yönelik pozisyonların etkisiyle euro, üç gündür devam eden düşüşünün ardında, benzer seviyelerde kaldı.

İspanya'daki tahvil ihalesinin öncesinde euro, yen karşısında 2 haftanın en düşüğünün yüzde 0.2 uzağında seyretti. Dolar, güvenli varlık taleplerinden beslenerek 16 önemli para biriminin çoğunluğu karşısında değer kazandı. Yeni Zelanda doları, ülkede işsizliğin 2010'dan bu yana en yüksek seviyesine tırmanmasının ardından son 3 ayın en düşük düzeyini kaydetti.

AMB Başkanı Draghi'nin kuğular arasında yer alma ihtimalini oldukça yüksek bulan Commonwealth Bank of Australia'nın Sidney'deki Döviz stratejistlerinden Joseph Capurso, İspanyol tahvilleri talebinin oldukça düşük olma ihtimaline dikkat çekerek, bunun, euroyu daha da baskılayacağını söyledi.

Euro, dolar karşısında dün  yüzde 0.6 düşüşle 1.3158 düzeyine kadar gerilemesinin ardından bugün 1.3141'den işlem gördü. Euro, yen karşısında ise yüzde 0.1 değer kaybederek 105.40'a geri çekildi. Dolar, yen karşısında yüzde 0.1 kaznaçla 80.21'de seyretti.

AMB'nin bugünkü toplantısında faizleri sabit bırakması bekleniyor.