Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de özel sektör istihdamının 7 ayın en düşük artışını kaydetmesi ve Euro Bölgesi'nde işsizlik oranının son 15 yılın zirvesine tırmanmasının riskli varlık taleplerini soğutmasıyla Asya paraları zayıfladı.

Güney Kore wonu 1 ayın en yükseğinden gevşerken, Filiğin pezosu da 3 ayın zirvesine yakın seviyelerden geriledi ve Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi 8 günden bu yana ilk düşüşüne işaret etti. ABD'de şirketler geçtiğimiz ay 119 bin kişiyi işe alarak, 170 bin beklentisinin altında kaldı. Euro Bölgesi'nde de işsizlik oranı Mart'ta yüzde 10.9'e yükselerek Nisan 1997'den bu yana en yüksek oranı gördü.

Asya paralarının risk duyarlılığından etkilendiğini belirten Australia&New Zealand Banking Group'un Döviz stratejistlerinden Irene Cheung, Euro Bölgesi'nden gelen verilerin zayıflamaya işaret ettiğini, ABD verilerinde de bir dönem daralma beklediklerini söyledi.

Güney Kore wonu, ABD doları karşısında yüzde 0.3 değer kaybederek 1,130.65 seviyesine geriledi. Malezya ringgiti yüzde 0.1 zayıflayarak 3.0320'ye, Filipin pezosu da yüzde 0.1 düşüşle 42.21 düzeyine çekildi.