Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York Üniversitesi ekonomisti Nouriel Roubini, İspanya'nın eninde sonunda Euro Bölgesi'nden çıkacağını ve bunun ABD'ui etkileyeceğini söyledi. Ancak Roubini, bunun o kadar sert ve yıkıcı bir deneyim olmayacağını belirtti.

Kemer sıkma önlemlerinden usanan seçmenlerin boy gösterdiği Yunanistan'ın temerrüte düşeceği ve eurodan çıkacağı endişeleri hızla yayılıyor. Fakat Rouini, çok daha büyük bir ekonomi olan İspanya'nın da aynı yolu izleyeceğini ve bunun hemen öncesinde de Troyka olarak bilinen Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF'ye kurtarma paketi için başvuracağını düşünüyor.

İspanya için endişeli olduğunu ifade eden Roubini, ancak bunun ağır çekim bir senaryo olacağını savundu. Kriz kahini, "Bu yılın sonu itibariyla İspanya piyasalara giremeyecek, daha sonra Troyka tarafından kurtarılacak ve bu onları 1-2 yıl piyasaların dışında tutacak. Ama işe yaramayacak" dedi.

Avrupa'nın 4. büyük ekonomisi İspanya'nın 3 yıl içinde eurodan çıkacağı tahmininde bulunan Roubini, bunu borçların yeniden yapılandırılmasının izleyeceğini düşünüyor.

Karamsar yorumlarıyla öne çıkan Roubini, "İspanya öyle ya da böyle eurodan çıkacak. Bu 12 ayda olacak bir şey değil, o yüzde ağır çekim diyorum" dedi ve rüzgarın ABD'den de hissedileceğini söyledi.