Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

2009'dan bu yana Fed Başkanı Ben Bernanke'ye en büyük desteğini veren küresel yatırımcılar, başkanın ABD ekonomisini ve finansal piyasaları hızlandırmak için daha fazla adım atmasını bekliyor.

Cumhuriyetçi başkan adayı Mitt Romney'nin çok esnek para politikası yürütmesinden ötürü Fed'e ikinci kez atamayacağını söylediği Ben Bernanke, Bloomberg'in küresel anketine katılan her 4 kişinin 3'ünün desteğini aldı. Ankete katılan yatırımcı, analist ve traderlar aynı zamanda Amerikan finansal piyasalarından da umutlu. Yatırımcıların yüzde 46'sı ABD piyasalarının önümüzdeki yıl en i yi performansa sahip olmasını beklerken, yüzde 92'si de Çin'in 2. sırada olacağını tahmin ediyor.

ABD'den başka seçenek olmadığını belirten Tokyo'daki Aozora Bank Ltd.'ın CDS traderlarından Kenichi Katsuhara, ABD'deki şirketlerin iyi durumda olduğunu, tüketicilerin de emtia fiyatlarındaki düşüşten yararlanabileceğini söyledi.

Petrol fiyatlarının önümüzdeki 6 ayda düşmesini bekleyen yatırımcı sayısı da, yükseleceğini düşünenlerden daha fazla. Katılımcıların yüzde 35'si petrol fiyatlarında düşüş, yüzde 31'i ise artış bekliyor ve bu durum Eylül'den bu yana ilk kez görülüyor. Ankete katılan yatırımcılar aynı zamanda dolarda da Eylül'den bu yana ilk kez bu kadar yükseliş bekliyor.