Advertisement
HABERLER ABONE OL

İstanbul'da 16 Nisan günü geçirdiği trafik kazasının ardından yoğun bakıma alınan ve 8 mayıs Salı günü saat Çapa'daki Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitiren yönetmen senarist ve yapımcı Seyfi Teoman, memleketi Kayseri'de düzenlenen törenin ardından şehir mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine yönetmenin yakınları, arkadaşları, CHP üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Seyfi Teoman'ın cenazesi, dün akşam Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs'te yapılan törenin ardından bu sabah Kayseri'ye getirildi. Teoman için Kayseri'nin Melikgazi İlçesi'nde Hunat Camii'nde tören düzenlendi. Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Fatih Mahallesi eski muhtarı ve CHP üyesi Nuri Teoman'ın oğlu olan Seyfi Teoman'ın cenaze törenine CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, CHP Kayseri il Başkanı Ayhan Gülsoy, CHP ilçe başkanları, belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri de katıldı. Baba Nuri Teoman, başsağlığı dileklerini kabul etti. Cami avlusunda Ankara ve İstanbul ile Polonya Lodz Film yönetmenliği okulundan birlikte mezun olduğu 2 İngiliz arkadaşı da Teoman ailesinin acısını paylaşıp, gözyaşı döktü.

EŞİ TABUTUN BAŞINDAN AYRILMADI

Genç yönetmenin eşi Ayşegül Teoman, namaz kılınıncaya dek eşinin tabutunun başından ayrılmadı. Ayşegül Teoman ve bazı arkadaşları medya mensuplarının fotoğraf ve görüntü almalarına karşı çıktı. Bazıları da medya mensuplarını tabuttan ve çevresinden uzak tutarak, "Acımız büyük, siz de görüntü çekerek acımıza daha da büyütmeyin" diye tepki gösterdi. Seyfi Teoman'ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra şehir mezarlığında toprağa verildi.

SEYFİ TEOMAN KİMDİR?

1977'de Kayseri'de doğan Seyfi Teoman, Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitirdikten sonra Polonya Ulusal Sinema Okulu Lodz'da film yönetmenliği eğitimi aldı. 2004'te gerçekleştirdiği ilk kısa filmi 'Apartman'a çeşitli festivallerde aldığı ödüllerin ardından, 2008'de ilk uzun metrajlı filmi 'Tatil Kitabı'yla Berlin Film Festivali'ne katıldı, aynı yıl İstanbul Film Festivali'nde de Altın Lale ödülüne layık görüldü. İkinci uzun metrajı 'Bizim Büyük Çaresizliğimiz'le Berlin Film Festivali'nin bu kez yarışma bölümüne katılan Teoman, son olarak Emin Alper'in geçen ay İstanbul Film Festivali'nde'‘En İyi Film' seçilen 'Tepenin Ardı' ;filminin yapımcılığını üstlendi. Teoman son olarak, Kültür Bakanlığı'ndan da yapım desteği alan üçüncü filmi 'Evliya' üzerinde çalışıyordu.