Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

İtalya'nın en büyük bankası ve Yapı Kredi Bankası ortaklarından UniCredit SpA'nın karı yılın ilk çeyreğinde, yükselen işlem gelirinin, ücret ve kredilerdeki düşüşlere ağır basması sonrası yüzde 13 arttı.

UniCredit'in net karı ilk çeyrekte 914 milyon euroya (1.18 milyar dolar) çıktı. Banka geçen yılın aynı döneminde 810 milyon euro kar açıklamıştı. Bloomberg News'un anketine katılan 10 analistin tahminlerinin ortalamasına göre, bankanın karının 832 milyon euro çıkması bekleniyordu.

Banka CEO'su Federico Ghizzoni, mali durumu güçlendirmek ve karı artırmak için Kasım ayında onaylanan planın parçası olarak, maliyetleri düşürdü ve bankanın orta ve doğu Avrupa'daki stratejisini yeniden gözden geçirdi. Banka Ocak ayında, Avrupa Bankacılık Otoritesi tarafından belirlenen sermaye hedeflerini tutturmak için bedelli sermaye artırımından 7.5 milyar euro sağladı.

Fidentiis Equities analistleri, bugünkü müşterilerini bilgilendirme notunda, "Sonuçlar beklenenden daha iyi görünüyor ve bu temel olarak, işlem kazançları ve beklenenden daha düşük provizyonlar gibi düşük kaliteli kalemlerden kaynaklandı" yorumunda bulundu.