Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Bloomberg HT'den Hande Berktan'a konuşan The Coca-Cola Company Başkanı Muhtar Kent, İstanbul'un stratejik öneme sahip olduğunu söyledi. Kent, 93 ülke ile operasyon faaliyetlerini İstanbul'daki merkezden yürüttüklerini belirtti.

''1.ÇEYREK SONUÇLARI BEKLENTİLERİMİZİN ÜZERİNDE''

The Coca-Cola Company'nin ilk çeyrek performansını değerlendiren Kent, ''Beklentilerin üzerinde bir sonuç açıklandı.Bizim için bir çeyrek ya da bir yıl önemli değil.2020 yılına koyduğumuz hedeflerimiz var ve bu vizyon çerçevesinde adım adım ilerliyoruz'' dedi.

Markalaşmanın önemine değinen Kent, ''Başarılı marka oluşturmak pozitif algı yaratır.Bizim sektörümüzde gıda ve içecekte iyi bir tadınız olmalı, tüketicilerinize iyi anlarını hatırlatmalısınız. Sosyal anlamda gerçekten iyi pozitif algılamalar yaratmalısınız. Karakteriniz de sosyal anlamda tüketicilerin sizden beklediği karaktere uyması lazım ancak o zaman başarılı olabiliyorsunuz. Marka bir yerde verilmiş bir sözdür ve iyi bir marka da bu sözün tutulmasıdır'' şeklinde konuştu.

2012'de öncelik verecekleri pazarlara ilişkin Muhtar Kent, ''Bütün dünyada yatırım düşüncelerimiz var.Türkiye, Coca-Cola için çok önemli bir üs ve 93 ülkeyi İstanbul'daki merkezimizden yönetiyoruz. Başka hiçbir büyük şirket, Türkiye'de bizimki kadar büyük bir üs kurmuş değil. Avrasya, Ortadoğu ve Afrika Grubu'nun başında Ahmet Bozer gibi çok değerli bir yöneticimiz var. Bozer ve ekibi bu 93 ülkeyi Türkiye'den başarı ile yönetiyor. O bakımdan biz Türkiye'yi yalnız önemli bir pazar olarak değil aynı zamanda muazzam bize katkı sağlayan bir insan kaynağı yaratıcısı olarak görüyoruz. Coca-Cola'nın farklılığı bu açıdan belli oluyor'' dedi.

KENT: 3 YILDA 650 MİLYON DOLAR TASARRUF SAĞLAYACAĞIZ

The Coca-Cola Company Başkanı Kent, ''3 yıl içerisinde 650 milyon dolarlık bir tasarrufa gideceğiz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi yine bilgi işlem giderlerimizi azaltıp, pazarlama verimliliğimizi artırarak bu tasarrufu sağlayacağız. Gereksiz masraflardan kaçınarak markalaşmaya daha çok vakit ve bütçe ayıracağız. 95 milyar dolarlık ciromuzun yüzde sekizini de reklam bütçesine ayırdık'' dedi.