Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin en büyük bankası JP Morgan Chase&Co.'nun 2 milyar dolarlık işlem zararı, Sony Corp.'un analistlerin gerisinde kalan kazanç tahmini ve Genting Singapore Plc'nin karındaki düşüşü, Asya Borsalarını üçüncü gününde de aşağı çekti.

Japonya'nın en büyük bankası Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. yüzde 2 geriledi. Sony, analistlerinin beklentisinin yarısı kadar kar tahmininde bulunmasının ardından yüzde 6.9 değer kaybederek 1980'den bu yana en düşük kapanışına yöneldi. Kumarhane ve konsept parklar işletmecisi Genting, ilk çeyrekte net gelirinin yüzde 33 azalması üzerine yüzde 3.3 düşüş kaydetti.

JP Morgan'ın hata yaptığını söyleyen AMP Capital Investors Ltd.'ın baş yatırım stratejisti Shane Oliver, piyasalardaki bu etkinin bir sefere mahsus olduğunu düşündüğünü, ancak risk duyarlılığının önümüzdeki hafta belli olacağını belirtti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.8 kayıpla 118.73 puana geriledi. Endekste değer kazanan her hisseye karşılık 3 hisse değer kaybetti. Fransa'daki siyasi değişiklik ve Yunanistan'daki istikrarsızlığın kemer sıkma planlarını yoldan çıkarma ve Avrupa'daki borç krizini kötüleştirme riski, endekse son 6 ayın en kötü haftasını yaşattı.

Avustralya'daki S&P/ASX 200 Endekksi yüzde 0.2; Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 1.5; Hong Kong'un Hang Seng Endeksi yüzde 1.2 ve Japon Nikkei 225 endeksi yüzde 0.5 düştü.