Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, IMF Başkanının açık bir şekilde ''S&P Türkiye'den özür dilemesi gerekir'' dediğini belirterek, ''S&P, double S&P bana göre. İster özür dilesin ister özür dilemesin. Bizim böyle bir beklentimiz yok. Biz zaten bu kurumla ilgili değerlendirmeyi dünya kamuoyuna bıraktık. Ve kendi güvenirliği konusunda önemli darbe almıştır'' dedi.

Çağlayan, Yatırım Danışma Konseyi birinci oturumunun ardından Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nin önünde toplantıya ilişkin basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

IMF Başkanının S&P'nin Türkiye'ye notuna ilişkin herhangi bir değerlendirmede bulunup bulunmadığı ile ilgili soruya şu yanıtı verdi:

''IMF Başkanı açık bir şekilde ifade etti, S&P Türkiye'den özür dilemesi gerekir diye.. S&P, double S&P bana göre, ister özür dilesin ister özür dilemesin, bizim böyle bir beklentimiz yok. Biz zaten bu kurumla ilgili değerlendirmeyi dünya kamuoyuna bıraktık. Ve kendi güvenirliği konusunda önemli darbe almıştır. S&P'nin yapmış olduğu değerlendirme, en hafif deyimiyle, Yunanistan'a yaptığı değerlendirme, ne kadar sığ, ne kadar derinliği olmayan, ne kadar yanlış ve politik olduğunun bir göstergesidir. Bunun için malesef S&P çifte standart uygulamıştır. Ben ismini değiştirdim double S&P yaptım. Kredi derecelendirme kuruluşlarının yapmış olduğu değerlendirmeler uluslararası arenada son derece önemli ve anlamlı. Ama maalesef zaman zaman hata yapanlar çıkıyor. Bu hatanın Türkiye'ye hiç bir maliyeti olmamıştır ve olmayacaktır, ama S&P kendi ayağına ateş etmiştir ve kendi güvenirliği gitmiştir. ''