Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı için İstanbul'da bulunan Citicorp Başkan Yardımcısı Hamid Biglari Bloomberg HT'ye önemli açıklamalarda bulundu. Türk bankacılık sektörünün çok sağlam olduğunun altını çizen Biglari, "Türkiye'de Akbank ile işbirliğimiz devam edecek. Akbank hisseleriyle ilgili maalesef yorum yapamayacağım ama hisse satışının nedeni Basel 3 sermaye kuralları" diye konuştu.
 
"TÜRKİYE'DE BOĞA TUTUMUNDAYIZ"
 
Hamid Biglari Türkiye'nin global standartlara göre çok iyi durumda olduğunu belirterek "Türkiye türbülansın ortasında istikrar adası gibi görünüyor" benzetmesini yaptı. Biglari, Türkiye'nin önemli bir merkez olduğunu bu nedenle Türkiye'deki yatırımlarına bağlı kalacaklarını ifade etti ve "Türkiye'de boğa tutumundayız" dedi. Citicorp Başkan Yardımcısı Hamid Biglari gelişen ve gelişmiş ülkeler arasında kademeli bir ayrışmanın ortaya çıktığına da dikkat çekti.
 
"YUNANİSTAN'IN EURO'DAN ÇIKMASI ÇOK KÖTÜ OLUR"
 
Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden ayrılması ihtimaline karşın Citigroup'un ne tür hazırlıkları var sorusuna Biglari "Yunanistan'ın Euro'da kalması daha iyi olur ama çıkma riski de var. Avrupa Merkez Bankası bu konuda çok çaba sarfetti. Yatırımcılar şu anda bu konuya bulaşma riski açısından yaklaşıyor. Bulaşma riskinin AMB tarafından kontrol altında tutulacağına inanıyoruz ve bu bağlamda bu kontrollü gerçekleşecek bir olay olur. Eğer Yunanistan Euro Bölgesi'nden ayrılırsa bu çok kötü sonuçlar doğurabilir. Bankacılık sistemini ve ekonomisini etkiler. Ama bulaşma riski şu anda daha önemli" yanıtını verdi.