Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Geçtiğimiz haftadan bu yana hükümet kurmayı başaramayan Yunanistan'ın cumhurbaşkanı Karolos Papulyas bugün siyasi liderleri, hükümet oluşturmalarına ikna etmeye ve yeniden seçime gidilmesini önlemeye çalışacak.

Sosyalist Pasok'un lideri Evangelos Venizelos da bugün Papulyas ile yapacağı görüşmesinin ardından hükümet kurma yetkisini Papulyas'a geri iade eden 3. parti lideri. En büyük memorandum karşıtı partinin lideri Alexis Tsipras, ulusal birlik hükümeti kurmayı reddetti.

Tsipras'ın 2 memorandum yanlısı ve bir de Demokratik Sol partisi ile birlikte hükümet kurmayı reddetmesi, ülkenin yeniden seçime gitme ihtimalini artırıyor. Yeni seçimde Tsipras'ın partisinin sandıktan birinci çıkması ise endişeleri alevlendiriyor. Şimdi Papulyas ulusal birlik hükümeti kurulması için aracı görevi üstlenmeye çalışıyor.

Dün resmi NET TV kanalında konuşan Tsipras, "Bu itirazın Syriza'dan değil, Yunan halkının kendisinden geldiğinin altını çizmek istiyorum" diyerek, insanların zaten kemer sıkmayı baştan reddetmiş olduğunu söyledi.