Advertisement
HABERLER ABONE OL

Güney Kore'nin Yeosu şehrinde düzenlenen Expo 2012 Yeosu Uluslararası Sergisi'nin açılışına katılan Al-Attiyah, Türkiye'nin standına özel ilgi gösterdi. Abdullah bin Hamad Al-Attiyah, Katar'da yapılacak 2022 Dünya Kupası organizasyonu nedeniyle toplam 9 bin odayı kapsayan yeni otel yatırımı planlandığını belirtirken, bu sürecin özellikle Türk müteahhitleri ve otel işletmecileri için kazanç dolu yeni fırsatlar yaratacağını söyledi.

Türkiye'nin sergideki pavyonunu ve etkinliklerini gerçekleştiren İkon Events'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, yaptığı yazılı açıklamada, Katar heyetine Türkiye'nin ilgi çeken etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

Ziyaret esnasında Katar ile Türkiye arasındaki ilişkileri çok önemsediklerini ve yakın zamanda iki ülkenin çok daha yakınlaşacağına inandığını belirten Katar Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdullah bin Hamad Al-Attiyah, güçlü bir turizm hamlesi gerçekleştirmeye hazırlandıklarını söyledi. Hamad Al-Attiyah, bu süreçte özellikle Türk müteahhitleri ve otel işletmecilerini yatırıma davet ederken, hızla gelişen Türk futbolunun başarılı temsilcilerini de, Katar'daki organizasyonda görmeyi arzuladıklarını dile getirdi.

Türkiye, serginin ilgi çeken ülkesi oldu

''Denizleri ve Kıtaları Birleştiren Medeniyetler Ülkesi'' temasıyla sergiye katılan ve etkinliklerinin büyük bölümünü 1400 metrekarelik sergi alanında gerçekleştiren Türkiye'nin ziyaretçilerden yoğun ilgi gördüğü belirtildi. Türkiye etkinliklerinin, yaklaşık 1 milyon kişiyle buluşmasının beklendiği sergi kapsamında, 21 Haziran'da ''Türkiye Milli Günü'' etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Dolapdere Big Gang, Gypsy All-Stars, Mehter Grubu, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Dolunay Obruk Jazz Quintet, Water Drums, Lepidus Quartet konserleri de sergiye renk katacak. ''Ebru'', ''Çini'', ''Hat'' ve ''Minyatür'' performansları, ziyaretçileri geleneksel Türk sanatlarıyla tanıştıracak.

Ayrıca, Türkiye pavyonunda görev yapan hostes, güvenlik ve temizlik görevlilerinin de kıyafetlerini tasarlayan Simay Bülbül, Temmuz ayında ''Ece'' isimli koleksiyonunu Expo 2012'de görücüye çıkaracak.