Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

6 Mayıs'taki seçimlerin ardından koalisyon hükümeti kurmayı başaramamış olan Yunanistan, 17 Haziran'da yeniden seçime gidecek. Yunanistan'ın Euro Bölgesi'ndeki geleceği ve uluslararası kurtarma paketi ise tehdit altında.

Yunanistan'ın en yüksek yönetim mahkemesi Devlet Konseyi'nin başkanı Panagiotis Pikrammenos dün ülkenin geçici hükümetinin başına geçti. 17 Haziran'da yapılacağı düşünülen 2. seçimlere ilişkin resmi açıklamanın ise, bugün yeni parlamentonun yemin töreninin ardından yapılması bekleniyor.

Soyadı Yunanca'da "acı" anlamına gelen Pikrammenos "Okuduklarıma göre, soyadımdan ötürü en uygun başbakan benmişim" diyerek, bu görevin hem güzel hem de çok büyük bir yük olduğunu söyledi.

Yeni oylama, Yunanistan'ın eurodaki geleceğini ve kurtarma paketinin kaderini de belirleyerek. 6 Mayıs'taki seçimlerde sandıktan 2. çıkan kemer sıkma karşıtı Syriza, bu kez anketlerde lider görünürken, bu durum Temmuz'da parası bitecek olan Yunanistan'ın çabalarını zorlaştırıyor.

Yunanlıların bu seçimde 2 seçenekle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Yeni Demokrasi partisinin  lideri Antonis Samaras, değişen bir Avrupa ile birlikte Yunanistan'daki her şeyi değiştirebileceklerini, ya da korku ve eurodan izole bir yaşam sürmek zorunda kalacaklarını söyledi.