Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya genelinde yasa koyucuların, kayıpları kontrol altına almak için harekete geçeceklerinin sinyalini vermesinin ardından Asya paraları 4 ayın en düşük seviyesinden geri sıçradı.

Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi, Asya Borsalarındaki kazançların etkisiyle 9 Ocak'tan bu yana kaydettiği en düşük seviyesinden geri sıçrayarak yüzde 0.1 yükseldi. Güney Kore'nin Avrupa'daki borç krizinden endişelenen yatırımcıları sakinleştirmek için müdahale edeceğini söylemesinin ardından won, 6 gündür süren düşüşünü sonlandırdı. Endonezya rupisi, Endonezya Merkez Bankası'nın para birimini desteklemek üzere piyasaya müdahale etmeyi sürdüreceğini açıklamasıyla 2 yılın en düşüğünden yükseldi.

Asya'daki son kayıpların biraz sert olduğunu belirten Malayan Banking Bhd.'nin Singapur'daki Döviz araştırmaları müdürü Saktiandi Supaat, bazı merkez bankaların bu volatiliteyi ortadan kaldırmak üzere harekete geçeceği sinyallerinin olduğunu söyledi.

Güney Kore wonu, ABD doları karşısında yüzde 0.3 değer kazanarak 1,162.60 seviyesine çıktı. Dün yüzde 1.3 düşüş kaydeden ringgit bugün yüzde 0.4 primlenerek 3.1080'e yükseldi. Tayland bahtı yüzde 0.4 güçlenerek 31.38'den ve rupi de yüzde 0.3 kazançla 9,318'den işlem gördü.

Güney Kore Merkez Bankası, Maliye Bakanlığı ve sermaye piyasaları kurumundan yapılan açıklamada, hisse, tahvil ve dövizdeki sermaye akışının izlendiğini, gerektiği zaman önlem alacaklarını söyledi.