Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'ın Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) elde ettiği yardımı alabilmesi için kilit önem taşıyan 50 milyar euroluk (63.6 milyar dolar) kamu varlıkları satış programı, yeni seçimlere gidilmesi dolayısıyla birkaç ay gecikecek.

Yunanistan Varlık geliştirme Fonu, kurulun tüm projeleri dondurduğunu ve ülke 17 Haziran'da seçimleri gerçekleştirene kadar hiçbir bağlayıcı karar almayacağını kaydetti. Fon'un CEO'su Costas Mitropoulos, bu kararın, ilk başta, ülkenin doğalgaz şirketinin, devlete ait piyango idaresinin satışını ve IBC konferans merkezinin kiralanmasının programını etkileyeceğini söyledi.

Mitropoulos, telefon yoluyla yaptığı açıklamada, 6 Mayıs seçimlerini işaret ederek, "Seçimleriden bir ay sonra, ilk önce devlet piyango idaresinin, ardından IBC'nin ve daha sonra gaz şirketi DEPA'nın satışının tamamlanmasını bekliyorduk" dedi ve "Birkaç ay kaybedeceğimiz açık ve bu durumun, programın bir bütün olarak tamamlanmasında ciddi etkisi olabilir" değerlendirmesinde bulundu.