Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası'nın bazı Yunan bankalarına kredi vermeyi durdurması ve kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in İspanyol bankalarının notunu düşüreceği beklentisi Borsalarda satışlara neden oldu.

Bankia hisseleri yüzde 14 oranında değer kaybetti. Gösterge Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 1'lik düşüşle günü 241.90 puandan tamamladı. Endeks, son 4 günde yüzde 4.1 değer yitirdi. Bu düşüşte Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkabileceğine dair endişeler etkili oldu.

Almanya'daki MWB Fairtrade Wertpapierhandelsbank'ta hisse senedi trader'ı olan Andreas Lipkow, "Eğer Yunanistan düşerse Avrupa'da büyük sorunlar olacak. İspanya, Portekiz ve İtalya'da ne olacağını da kimse bilmiyor. Bu durumda Fed, ABD ekonomisini desteklese bile önemi olmayacak çünkü Avrupa'daki sorunlar bunu gölgeleyecek" ifadesini kullandı.

Bugün İngiliz FTSE 100, Fransız CAC 40 ve Alman DAX endekslerinin her biri yüzde 1.2 oranında değer kaybetti. Yunanistan'ın ASE endeksi de yüzde 3.4'lük düşüşle Ocak 1990'dan beri en düşük seviyeyi gördü.