Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Yunanistan'ın avrodan çıkarak eski para birimi drahmiye döneceği söylentileri rezervasyonları dondururken, turizm acenteleri ödemeler ve peşinatlarını tahsil edemiyor.

Yunanistan Seyahat ve Turizm Acenteleri Birliği (HATTA), siyasi parti liderlerine gönderdiği mektupta, uluslararası kamuoyunun "ülkenin demokratik Avrupalı, istikrarlı ve kesinlikle güvenli bir ülke" olduğu yönünde ikna edilmesi gerektiğini bildirdi.

Birlik, genel seçimler sonrası uluslararası medyanın Yunanistan'ı kaos içinde ve dağılmış bir ülke olarak resmettiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Yanlış bilgilendirme ve çeşitli riskler hakkındaki söylemler hakim. Temsilcilerini ülkeden çeken uluslararası turizm şirketleri tarafından yapılan rezervasyonlar dondu. Ödemeler ve peşinatlar, ülkenin drahmiye döneceği söylentileri nedeniyle olabilecek iptaller yüzünden yapılmıyor."

Öte yandan Yunanistan Otelciler Birliği de rezervasyonlardaki düşüş nedeniyle siyasileri suçladı.

6 Mayıs'ta yapılan seçimlerin ardından yurt dışı rezervasyonlardaki düşüşün yüzde 30'dan yüzde 50'e çıktığını belirten birlik, en büyük düşüşüsün Mora yarımadasında, Korfu ve Girit'te kaydedildiğini bildirdi.

Kos adasında yüzde 40, Halkidiki ve Siklat adalarındaki rezervasyonlarda yüzde 30 civarında düşüş yaşandığını dile getiren otelciler, son siyasi gelişmelerin ve hükümet kurulmasında siyasilerin ülkenin geleceğini gözönüne almamalarının ciddi etkileri olduğunu kaydetti.

Birlik, ziyaretçiler için sorunsuz bir tatil garantisi veren kampanyalar başlatılması ve önlemler alınması çağrısında bulundu.