Advertisement
HABERLER ABONE OL

İstanbul Vali Yardımcısı ve Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, gelecek günlerde, sadece ayakkabılar için yeni bir x-ray cihazının kullanılmaya başlanacağını söyledi.

Bu sayede, yolcuların ayakkabılarını çıkarmadan uçağa binebileceklerini belirten Aydın, gelişmiş birçok ülkede bu uygulamanın geçerli olduğunu kaydetti.

Aydın, ''Teknolojinin getirdiği güven ve kolaylıklardan bizler de yararlanmalıyız. 'Ayakkabı x-ray'i diyebileceğimiz bu sistem, hem yolculara, hem de steril alana geçmek isteyen personele büyük kolaylıklar getiriyor'' diye konuştu.

En kısa zamanda uygulamaya geçilmesi planlanan sistem sayesinde, uçuş ve terminal güvenliğinin de artacağını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

''Mevcut uygulamada, güvenlik kapılarından geçiş sırasında cihazın sinyal vermesi durumunda yolcu ve personel ayakkabılarını çıkarmak zorunda kalıyor. Özellikle kadınlar, zamanı dar olan yolcular, itfaiye ve acil sağlık personelinin şikayetlerine neden olan bu uygulama, artık tarihe karışıyor. Güvenlik Komisyonu'nda, 17 Mayıs'ta aldığımız karar gereğince, havalimanımıza gelişmiş birçok ülkede güvenle kullanılan 'ayakkabı x-ray' cihazını koyacağız. Ayak kısmı sinyal veren yolcunun, ayağını bu cihazın üzerine basmasıyla ayakkabının içinin adeta röntgeni çekilecek. Güvenlik açısından bir sakınca belirlenmeyen kişi, ayakkabısını çıkarmadan arındırılmış sahaya girebilecek.''