Advertisement
HABERLER ABONE OL

Özel yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, şarkıcı Deniz Seki'yi ''uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Özel yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davanın 6 tutuklu sanığı ile 5 tutuksuz sanığı katıldı. Deniz Seki'nin de aralarında bulunduğu diğer 6 sanık ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, kararını açıklayan mahkeme heyeti, Deniz Seki'yi ''uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

- "Uyuşturucu kullanmak'' suçundan beraat etti-

Tutuksuz sanık şarkıcı Deniz Seki, Adem Çakır ve Miraç Gökhan Kurt'un, ''uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan toplam 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılmasına karar veren heyet, şarkıcı Seki'nin ''uyuşturucu madde kullanmak'' suçundan dosya kapsamına göre beraatine de hükmetti.

-Seki'nin avukatının açıklaması-

Duruşmanın ardından adliye kapısında gazetecilere açıklama yapan Deniz Seki'nin avukatı Naim Karakaya, karara katılmadıklarını belirterek, ''Elbette yargı kararlarına saygımız var. Deniz Hanım'ın da saygısı var ama mahkeme kararları elbette eleştirilebilir. Bu mahkeme kararı ile, 'kullanan insanlar ile bu işin ticaretini yapan insanlar arasında bir fark gözükmemektedir' gibi bir algı oluşmuştur. Bu algı yanlıştır. Bu nedenle bu karara hukuken katılmıyoruz. Karar için temyiz yoluna başvuracağız'' diye konuştu.

Gazetecilerin, ''Yargıtay'ın onaylaması halinde Deniz Seki 3,5 yıl hapis mi yatacak?'' diye sorduğu Karakaya, ''Daha önce 7 ay yatmıştı. O süre daha sonra hesaplanır. Bu aşamada buna girmek istemiyorum. Bunun temyiz aşaması var. Henüz o kadar kötümser değilim. Kararın Yargıtay'da bozulacağına inanıyoruz'' şeklinde konuştu.

Soruşturma sırasında gözaltına alınarak tutuklanan Deniz Seki, Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'nde 7 ay süresince hapis yatmış, mahkemenin 2 Ekim 2009'da görülen ilk duruşmasında da tahliye edilmesine karar verilmişti.