Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Fitch'in Japonya'nın kredi notunu dün ''AA''dan ''A+''ya düşürmesine rağmen hem ABD'de açıklanan ikinci el konut verilerinin beklentilerden iyi gelmesi hem de bugün başlayacak Avrupa liderler zirvesine yönelik beklentiler piyasaların olumlu seyretmesini sağladı.

Brüksel'de başlayacak olan Avrupa Birliği liderler zirvesinden yeni bir tahvil alım programının gündeme gelmesi ve ayrıca Yunanistan'ın Avrupa Birliğinden çıkacağına yönelik panik ve korkuları azaltacak açıklamaların gelmesi piyasaların beklediği gelişmeler olarak dikkat çekiyor.

Bugün piyasalara bakıldığında ise, Asya Borsalarının Japonya'nın Nisan ayında dış ticaret açığı vermesi, ABD'de SEC'in JP Morgan hakkında soruşturma başlatması nedeniyle yüzde 2'ye varan kayıplarla işlem gördüğü ve küresel anlamda yaşanan tedirginliklerin etkisiyle doların diğer para birimleri karşısında değer kazandığı görülüyor.

Buna paralel olarak yurtiçinde bankalar arasında doların 1,8500'e kadar yükselmesinin de açılışta piyasaları olumsuz yönde etkileyebileceği düşünülüyor.

Piyasaların bugün takip edeceği veri akışı ise şöyle olacak;

11:00 Euro Bölgesi, mart ayı cari işlemler dengesi

11:00 İngiltere, MB son para politikası kurulu toplantı tutanakları

12:30 Almanya, 2 yıl vadeli tahvil ihracı

17:00 ABD, nisan ayı yeni konut satışları

17:30 ABD, haftalık petrol stokları

 

AA