Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

The Lone Ranger'' (Yalnız Korucu) adlı romandan uyarlanan son filminin çekimleri nedeniyle ABD'nin New Mexico eyaletinde bulunan ünlü Hollywood yıldızı Johnny Depp'e kabile şefi tarafından fahri üyelik takdim edildi.

'Komançi Ulusu'' adlı Kızılderili kabilesinin üyesi LaDonna Harris, Depp'e kabile üyeliği beratının 16 Mayıs'ta, Harris'in Nex Mexico eyaletine bağlı Albuquerque kentindeki evinde Komançi kabile şefi tarafından verildiğini söyledi.

Harris, Depp ile yapılan söyleşilerde ünlü film yıldızının kısmen Kızılderili olduğunu belirtmesi üzerine Depp'i evlat edinerek kabile üyesi yapmanın eğlenceli olacağını düşündüğünü belirtti.

Harris, kabile üyeliğini mütevazı bir şekilde kabul ettiğini söylediği Depp'i, Komançi geleneğine göre artık kendi evladı olarak gördüğünü vurguladı.

Ünlü film yıldızının sözcüsü Jayne Ngo da, Depp'in kabileye kabul törenine katıldığını kabul etti, ancak konunun ayrıntılarına ilişkin açıklamada bulunmayacağını söyledi.

Bu arada "The Lone Ranger" filminde korucu ''Tonto'' adlı Kızılderili bir yardımcı kahramanı canlandıran Depp, filmde kullanacağı kostümden, rol için Kızılderili olmayan birinin seçilmesine ve rolün, kendisinin bile nasıl Hollywood'un eskiden beri süre gelen Kızılderili kültürünü bile bile yanlış tanıtma uygulamasının somut bir örneğini oluşturduğuna varıncaya kadar yaptığı yorumlarla bir süreden beri ABD'deki Kızılderili toplumunun başlıca gündemini oluşturuyordu.

ABD'nin Oklahoma eyaletinin Lawton kentinde üslenmiş olan, toplam 15 bin üyeli Komançi kabilesinin üyelerinin yarıya yakını Oklahoma eyaletinin güneybatısında yaşıyor.