Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hükümetinin ekonomik büyümedeki yavaşlamayı durdurmaya yönelik daha fazla önlem alacağının speküle edilmesiyle Çin Borsası 2 haftanın en yükseğine çıktı.

Great Wall Motor Co., BNP Paribas SA'nın, otomobil şirketlerinin son teşviklerden yararlanabileceğini söylemesinin ardından değer kazanan otomobil üreticileri arasında yer aldı ve yüzde 5.3 artış kaydetti. Hisense Electric Co., Çin Maliye Bakanlığı'nın ülkenin enerji tasarruflu ürünlerde teşvik uygulanacağını açıklamasının ardından 1 ayın zirvesine tırmandı. Çin'in en büyük halka açık imar şirketi China Vanke co., China International Capital Corp.'un, merkez bankasının önümüzdeki ay kredi verme oranlarını düşüreceğini söylemesinin sonrasında yüzde 1.9 primlendi.

Çin'in ekonomiyi desteklemek için daha fazla teşvik uygulayacağı beklentisine dikkat çeken Huaxi Securities Co.'nun analistlerinden Mao Sheng, ekonominin ikinci yarıda toparlanacağına dair iyimserlik olduğunu söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.1 kazançla 2,386.70 puana çıktı. Endeks 11 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesinden kapanırken, endeksin 30 günlük volatilitesi de 15.03 puandan 3 günün en yükseğinde seyretti. CSI 300 Endeksi de yüzde 1.3 artışla 2,649.40 puana yükseldi.

Bugünkü kazançlar Şanghay Bileşik Endeksi'nin bu ayki kayıplarını yüzde 0.4 seviyesine düşürdü. Endeks bu yıl para politikasının esnetileceği beklentileriyle yüzde 8.5 artış kaydetti.

Credit Suisse Group AG dün, Çin hükümetinin ekonomik yavaşlamayı önlemek için 1-2 trilyon yuanlık teşvik uygulayacağını öngördü.