Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, borç krizindeki İspanya'nın sekiz özerk bölgesinin kredi notunu düşürdü.

Fitch'in İspanya'nın sekiz özerk bölgesinin kredi notunu aşağı yönlü revize etmesinin ardından tüm özerk bölgelerin görünümünün ''negatif'' olduğu belirtildi.

Fitch'in yazılı açıklamasına göre, özerk bölgelerin kredi notu ''BBB'' olarak revize edilirken, Madrid bölgesinin notu ''A-''ye revize edildi.

Fitch açıklamada, ''Derecelendirmenin İspanya'daki negatif ekonomi ve piyasa koşullarının bölgesel yönetimlerde açığa çıkan sağlıksız mali gelirler ve yapısal mali açıktan kaynaklandığını'' belirtti. Açıklamada bölgesel yönetimlerin, mali açıklarını daraltmak için ek tedbirlere ihtiyaç duyabileceği ve aynı zamanda uzun dönem finansman bulmakta zorlanabilecekleri vurgulandı.

Fitch'e göre, İspanya krizinden yerel ve bölgesel yönetimler büyük oranda zarar gördü. Gelirleri azalan yönetimlerin yakın zamanda kemer sıkma tedbirlerini arıtmak durumunda kalabileceklerini belirten Fitch, İspanya hükümetinin 2012 bütçesinde yerel ve bölgesel yönetimlere ayırdığı bütçenin bir önceki yıla oranla yüzde 1,3 oranında azaltılmış olduğunu belirtti. İspanya;da yerel ve bölgesel yönetimlerin faaliyet gelirlerinde de 2012 yıl sonunda yüzde 6,2 oranında daralabileceği kaydedildi.