Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Bünyesinde turizm kanalı, eğitim kanalı ve bir dergi bulunan MediaSa'nın Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan Bloomberg HT Ekonomi Müdürü Özlem Dalga'nın sorularını yanıtladı. Sabancı, yakın bir zamanda bir tematik kanala daha sahip olmak istediklerini açıkladı.

Türkiye'nin ilk gezi ve turizm kanalı olan World Travel Channel'ın 14 ay önce hayata geçtiğini belirten Sabancı, turizm sektörünün önemine değinerek "Biz Türkiye'nin turizmde dünyada üçüncü sırada olması gerektiğine inanıyoruz, bunun üzerine ve şehirlerin markalaşmaları üzerine çalışmalar yapıyoruz" dedi.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Yedi yıl önce kurulan eğitim kanalı ZTV'ye de değinen Sabancı, "Kanalımızda hazırlanılan bir takım sınavlara yönelik dersler oluyor. AÇEV'le okuma yazma üzerine program yaptık ve bu da büyük ses getirdi" dedi.

Sabancı, programda Türkiye'de bir ilk olacak yeni projelerini de açıkladı. Yönetim Kurulu Başkanı konuyla ilgili olarak, "Temmuz'da devreye girecek bir projemiz var. Meslek eğitimlerine yönelik sertifika programları. Çeşitli meslek dalları belirledik, bu konuda sertifika sahibi olmak isteyen kişiler ZTV internet sitemizden bunları izleyerek sonunda da belirlenen bölgelerde sınavlara girerek bu sertifikayı elde edebilecekler" açıklamasını yaptı.