Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

17 Haziran'da seçime gidecek olan Yunanistan'ın eurodan çıkma ihtimali ve İspanyol bankalarına ilişkin endişeler borç krizi tartışmalarını yeniden hararetlendirdi.

ABD'nin önde gelen yayın kuruluşlarından Wall Street Journal gazetesi, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) İspanya'nın bankalarını kurtarma konusunda sıkıntı yaşaması hâlinde, gerekirse yardım edilebileceğini tartıştığını iddia etti. Ancak bu haber IMF tarafından yalanlandı.

IMF'nin İspanya ile olası bir finansal destek için görüşmediğini, IMF ve İspanyol yetkililer arasındaki ekonomik istişarelerin 4 Haziran'da yapılacağını söyledi.

IMF sözcüsü Gerry Rice, fonun İspanya için bir finansal destek hazırlığında olmadığını, İspanya'nın da böyle bir talepte bulunmadığını belirtti.

IMF'nin uzun zamandır daha güçlü kriz yönetimi araçlarına ve Euro Bölgesi'nin geneline ilişkin daha net bir tablo çizilmesinin gerekliliğine dikkat çektiğini söyleyen Rice, sözlerine şöyle devam etti:

"Daha güçlü risk paylaşımı mekanizmalar ve denetimlerin birleştiği, tek bankalı ve tek bir mevduat sigortası fonunu içeren bir finansal entegrasyon gerekiyor."