Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bloomberg Haber'in son anketine göre, bu yılın en zayıf istihdam rakamları, hisselerdeki düşüş ya da Avrupa'daki kriz, ABD ekonomisinin bu ve önümüzdeki yıl büyümekten alıkoyamayacak.

1-5 Haziran arasında yapılan ankete katılan 70 ekonomistin medyan tahmini, dünyanın en büyük ekonomisinin gayrisafi yurtiçi hasılasının 2012'de yüzde 2.2; 2013'te ise yüzde 2.4 yükseleceği yönünde oldu.

Wells Fargo Securities LLC'nin başekonomisti John Silvia, ekonominin şu anki gibi yavaş büyüme seyrini korumasını beklediklerini belirtti.

Anket, ekonominin yüzde 70'ini oluşturan hanehalkı harcamalarının artacağını öngörüyor. Hanehalkının, finansmanlarını düzelttikçe ve artan banka karlarının kredi alımını kolaylaştırmasıyla, daha fazla harcayacağı tahmin ediliyor. Ekonomik büyümesinin ise işsizlik oranını aşağı çekebilecek boyutta olmayacağı öngörülüyor.

Resesyona girilmeyeceğini ancak şu anki seviyelerin de iyi olmadığını belirten Silvia, beklenen büyümeye sahip olunulmadığına dikkat çekti.

Standard&Poor's 500 Endeksi bu hafta Avrupa'daki borç krizinin bazı ülkeleri Euro Bölgesi'nin dışına sürükleyeceği endişeleriyle Nisan'daki zirvesinden yüzde 10 gevşedi.