Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke'nin bugün Kongre'ye yapacağı konuşmasında daha fazla teşvik sinyali vermesi ihtimali üzerine dolar, euro karşısında 1 haftanın en düşüğünün yüzde 0.2 yakınında seyretti.

Asya Borsalarının küresel ralliyi genişletmesinin düşük getirili varlık talebini azaltmasıyla yen, 16 önemli para biriminin çoğu karşısında değer kaybetti. Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın bölgedeki borç krizini kontrol altına almak için harekete geçebileceği spekülasyonu üzerine yen karşısında son 3 ayın en büyük sıçramasını yapmasının ardından kazançlarını korudu. Avustralya doları, istihdamın Mayıs'ta da artması üzerine değerlendi.

ABD dolarının Fed'den gelecek QE3 sinyallerine maruz kaldığını belirten Bank of New Zealand Ltd.'ın Döviz stratejistlerinden Mike Jones, piyasalar için asıl önemli olanın söyleyiş şekilleri olduğunu anlattı.

Dün euro karşısında 1.2586 seviyesinden 28 Mayıs'tan bu yana en düşüğünü test eden dolar bugün 1.2563'ten işlem görüyor. Dolar, yen karşısında ise yüzde 0.2 güçlenerek 79.35 seviyesine çıktı. Euro, yen karşısında 99.68'den fiyalandı.  Avustralya doları ise yüzde 0.2 artışla 99.50 ABD centine çıktı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.5 kazanç sağlarken, Standard&Poor's 500 Endeksi de dün yüzde 2.3 yukarıda kapandı.